Қарбызды дәнегімен жеген пайдалы – ғалымдар

Қарбыз дәнегінің құрамында марганец, фосфор, калий, ақуыз, фолий қышқылы, маңызды май қышқылдары, темір және мырыш бар екені анықталған

Қарбызды дәнегімен жеген пайдалы – ғалымдар
ашық дереккөз

Америка ғалымдары қарбызды дәнегімен жеу пайдалы екенін анықтаған, деп хабарлайды turkystan.kz dailymail-ге сілтеме жасап.

Ғалымдардың мен дәрігерлердің зерттеуінше, қарбыз дәнегін жеу – мүлдем қауіпсіз. Сонымен қатар, пайдалы.

Қарбыз дәнегінің құрамында марганец, фосфор, калий, ақуыз, фолий қышқылы, маңызды май қышқылдары, темір және мырыш бар екені анықталған. Зерттеулер көрсеткендей, қарбыз бұлшықетке пайдалы, терінің күйін жақсартады, тіпті қатерлі ісік қаупін азайтады.