Мына тағамдар қатерлі ісікке шалдығу қаупін арттырады – онкологтар дабыл қақты

Жиі жесе қатерлі ісікке шалдығуға алып келетін өнімдер бар.

Мына тағамдар қатерлі ісікке шалдығу қаупін арттырады – онкологтар дабыл қақты
pixabay.com
928

Белгілі хирург, онколог, маммолог, ультрадыбыс диагностикасының дәрігері Алевтина Киселева қатерлі ісікке шалдығу қаупін арттыратын тағам түрлдерін атады, деп хабарлайды turkystan.kz aif.ru-ға сілтеме жасап.

«Ондай тағамдарға ең алдымен, жоғары деңгейде өңделген тағамдар, соның ішінде колбаса, сосиска, бекон, стейктер мен консервілер жатады — олардың құрамында асқазан, ішектер және сүт безі қатерлі ісігін үдете түсетін трансмаймлар бар. Картоп немесе кез келген фастфудтің құрамында да трансмай өте көп. Оларды көп жеу семіздікке, жүрек-қан тамырлары ауруына және қатерлі ісікке шалдығуға алып келеді», – дейді маман.

Серіктес жаңалықтары