Ғалымдар күніне қанша келі ет жеу керектігін айтты

Бүгін, 04:00 / Алуа Арман
istockphoto.com

Тамақтану саласының мамандары The Lancet журналында баяндама жариялады. Онда салауатты тамақтанудың негізі – өсімдік тектес тағам болуы керектігі айтылған. Ал ет — тек сирек, қосымша тамақ ретінде пайдаланылуы тиіс.

Баяндамада мамандар «негізінен өсімдікке негізделген диетаны, жануар тектес өнімдерді қалыпты мөлшерде және қант, тұз бен қаныққан майларды мүмкіндігінше аз тұтынуды» ұсынады.

Деректерге сәйкес, қызыл етті (сиыр еті, шошқа еті, қой еті) тәулігіне 15 граммнан артық тұтынбау ұсынылады.

Ал тәуліктік норма былай бөлінеді:

Ғалымдардың айтуынша, мұндай тамақтану үлгісі денсаулықты жақсартады, өлім-жітім деңгейін төмендетеді және дұрыс тамақтанбаудан туындайтын созылмалы аурулардың даму қаупін күрт азайтады.

 

Тэгтер:

денсаулық ет салауатты өмір салты тамақ дұрыс тамақтану