Мектеп асханаларындағы мәзірлерде тұз бен қант мөлшері азайтылады

10 қаңтар, 2025 / Інжу Әлихан
istockphoto.com

Денсаулық сақтау министрлігінің Санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитетінің мәліметінше,  мектепте дұрыс тамақтануды қамтамасыз ету мақсатында ҚР Денсаулық сақтау министрлігінің санитариялық-эпидемиологиялық бақылау комитеті жетекші бейінді сарапшылармен бірлесіп6 білім беру ұйымдарына арналған үлгілік перспективалық мәзірді әзірледі.

Ол семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін азайту үшін қарастырылған.

Енді балалар тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе азаяды:

Ал тұз мөлшері – 3,3-5 есе:

Сондай-ақ мәзірде майы аз сүт, пробиотиктері бар ашытылған сүт өнімдері мен көкөністер мен жемістердің саны артты.

Тэгтер:

мектеп