Күзде иммунитет төмендемеуі үшін қандай тағам тұтыну керек?
Дәруменге бай өнімдерді рационыңызға енгізу ауырмайтын жол іздеудің үлгісі болмақ
1. Көкөніс пен жеміс: Құрамында С дәрумені бар өнімдер (цитрус, болгар бұрышы, қырыққабат) иммундық жүйені нығайтады. Сонымен қатар, жидектер де өте пайдалы.
2. Ақуызға бай тағамдар: Тауық еті, балық, жұмыртқа және бұршақтар иммунитетті қолдайды және ағзаның қалпына келуін жылдамдатады.
3. Дәнді дақылдар мен жармалар: Құрамындағы талшықтар мен дәрумендер ас қорыту жүйесін жақсартады, энергиямен қамтамасыз етеді.
4. Жаңғақтар мен дәндер: Омега-3 май қышқылдары мен Е дәруменіне бай бұл өнімдер ағзаны қабынудан қорғайды және иммунитетті көтереді.
5. Қалыпты сұйықтық мөлшері: Суды жеткілікті мөлшерде ішу ағзаның барлық жүйелерінің дұрыс жұмыс істеуіне көмектеседі және токсиндерді шығаруға ықпал етеді.
Күзде ағзаны нығайту үшін дұрыс тамақтану және дәрумендерге бай өнімдерді тұтыну иммунитетті сақтаудың ең тиімді жолы екенін естен шығармаңыз.