Кофе миды күйзелістен қорғайды – зерттеу
Зерттеу нәтижесінде белгілі болғандай, кофе дәндеріндегі полифенолдар нейроқабынуды азайтып, есте сақтау мен зейінді жақсартады және жүрек-қан тамырлары аурулары мен диабет қаупін төмендетеді.
Кофе миды тұрақты күйзелістен қорғауға көмектеседі. Бұл туралы psypost.org сайтында жарияланған зерттеуде айтылған.
Зерттеу нәтижесінде белгілі болғандай, кофе дәндеріндегі полифенолдар нейроқабынуды азайтып, есте сақтау мен зейінді жақсартады және жүрек-қан тамырлары аурулары мен диабет қаупін төмендетеді.
Зерттеу авторлары кофе полифенолдары мидағы микроглия жасушаларының өмір сүруін қолдау арқылы тышқандарды когнитивті тапшылықтан қорғады деп санайды. Қорғаныс әсерін хлорогендік және кофе қышқылдарының антиоксиданттық және қабынуға қарсы қасиеттеріне байланысты басқа механизмдерге де жатқызуға болады.